Sunday 24 October 2010

Γεμιστό κοτόπουλο με μέλι και πατάτες στο φούρνο


Υλικά (για 3-4 άτομα):
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα
  • ρύζι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • μέλι
  • 5 φέτες ζαμπόν κοτόπουλου
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα μικρο κατσαρολάκι με λίγο νερό ρίχνουμε μισό φλυτζάνι ρύζι  με τις φέτες ζαμπόν κοτόπουλου αφού τις ψιλοκόψουμε.
  2. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό του (το ρύζι δε πρέπει να βράσει τελειώς καθότι θα συνεχίζει να ψήνεται στο φούρνο).
  3. Βάζουμε το ρύζι με το ζαμπόν στη κοιλιά του κοτόπουλου και αφού γεμίσει τη ράβουμε με μία κλωστή ωστε να μη φύγει το ρύζι κατα τη διάρκει του ψησίματος.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  6. Απλώνουμε 2 κουτ. σουπ. με μέλι στην επιφάνεια του κοτόπουλου.
  7. Τέλος, χύνουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί για να μη κολλήσουν οι πατάτες.
  8. Ψήνουμε το φαγητό στους 180-200 βαθμούς για 1.30 ώρα ( τη τελευταία μισή ώρα αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο ώστε να ξεροψηθεί και απο τις δύο μεριές). 

No comments:

Post a Comment