Υλικά (για 3-4 άτομα):
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 2 καρότα
- ρύζι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- μέλι
- 5 φέτες ζαμπόν κοτόπουλου
Προετοιμασία:
- Σε ένα μικρο κατσαρολάκι με λίγο νερό ρίχνουμε μισό φλυτζάνι ρύζι με τις φέτες ζαμπόν κοτόπουλου αφού τις ψιλοκόψουμε.
- Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό του (το ρύζι δε πρέπει να βράσει τελειώς καθότι θα συνεχίζει να ψήνεται στο φούρνο).
- Βάζουμε το ρύζι με το ζαμπόν στη κοιλιά του κοτόπουλου και αφού γεμίσει τη ράβουμε με μία κλωστή ωστε να μη φύγει το ρύζι κατα τη διάρκει του ψησίματος.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Απλώνουμε 2 κουτ. σουπ. με μέλι στην επιφάνεια του κοτόπουλου.
- Τέλος, χύνουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί για να μη κολλήσουν οι πατάτες.
- Ψήνουμε το φαγητό στους 180-200 βαθμούς για 1.30 ώρα ( τη τελευταία μισή ώρα αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο ώστε να ξεροψηθεί και απο τις δύο μεριές).
No comments:
Post a Comment