Monday 25 October 2010

Γεμιστά στο φούρνο


Υλικά (για 3 άτομα):

  • 7 πιπεριές, 3 μελιτζάνες (μπορoύμε να βάλουμε και ντομάτες, κολοκύθια, πατάτες)
  • 300 γρ. ρύζι
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 πολτό ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • άνιθο
  • ρόζμαρι
  • αλάτι, πιπέρι 
  • ελαιόλαδο
  • Τυρί Brie, Cheddar
Προετοιμασία:
  1. Kόβουμε ένα καπάκι απο τα λαχανικά μας και αδειάζουμε το εσωτερικό τους σε ένα μιξεράκι.
  2. Προσθέτουμε το πολτό ντομάτας, το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα αλέθουμε.
  3. Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το μίγμα, με λίγο λάδι προσθέτωντας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, ρόζμαρι, άνιθο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  4. Γεμίζουμε τα λαχανικά και πρίν τα κλέισουμε με τα καπάκια τους, βάζουμε μια φέτα από τυρί Brie.
  5. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα τα ταψί και προσ8έτουμε απο πάνω τριμμένο τυρί Cheddar, ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό.
  6. Σε προθερμασμένο φούρνο αφήνουμε το ταψί για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

No comments:

Post a Comment