Υλικά (για 3 άτομα):
- 7 πιπεριές, 3 μελιτζάνες (μπορoύμε να βάλουμε και ντομάτες, κολοκύθια, πατάτες)
- 300 γρ. ρύζι
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 πολτό ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- άνιθο
- ρόζμαρι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Τυρί Brie, Cheddar
Προετοιμασία:
- Kόβουμε ένα καπάκι απο τα λαχανικά μας και αδειάζουμε το εσωτερικό τους σε ένα μιξεράκι.
- Προσθέτουμε το πολτό ντομάτας, το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα αλέθουμε.
- Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το μίγμα, με λίγο λάδι προσθέτωντας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, ρόζμαρι, άνιθο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά και πρίν τα κλέισουμε με τα καπάκια τους, βάζουμε μια φέτα από τυρί Brie.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα τα ταψί και προσ8έτουμε απο πάνω τριμμένο τυρί Cheddar, ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό.
- Σε προθερμασμένο φούρνο αφήνουμε το ταψί για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
No comments:
Post a Comment