Sunday 24 October 2010

Μακαρόνια με κυμά


Υλικά (για 3-4 άτομα):
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κυμά 
  • 500 γρ. χοιρινό κυμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πολτό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κανέλα
  • κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο cheddar τυρί
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 μοσχαρίσιο ζωμό
Προετοιμασία:
  1. Ρίχνουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
  2. Μολίς 'ροδίσει' το κρεμμύδι ρίχνουμε το κυμά, προσθέτουμε κανέλα και ανακατεύουμε σταθερά σβήνοντας με λίγο κόκκινο κρασί.
  3. Ρίχνουμε το πολτό ντομάτας μόλις δούμε ότι ο κυμάς έχει χάσει όλα τα υγρά.
  4. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά ανακατευοντας ανα διαστήματα.
  6. Για τα μακαρόνια, αδειάζουμε ένα πακέτο σε μια κατσαρόλα αφού έχει βράσει το νερό.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό μοσχαριού, αλάτι και πιπέρι και μια κουτ. σουπ. ελαιόλαδο.
  8. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 15-20 λεπτά.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  10. Σερβείρετε ρίχνοντας τριμμένο τυρί!

No comments:

Post a Comment