Υλικά (για 3-4 άτομα):
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κυμά
- 500 γρ. χοιρινό κυμά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πολτό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κανέλα
- κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο cheddar τυρί
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 μοσχαρίσιο ζωμό
Προετοιμασία:
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
- Μολίς 'ροδίσει' το κρεμμύδι ρίχνουμε το κυμά, προσθέτουμε κανέλα και ανακατεύουμε σταθερά σβήνοντας με λίγο κόκκινο κρασί.
- Ρίχνουμε το πολτό ντομάτας μόλις δούμε ότι ο κυμάς έχει χάσει όλα τα υγρά.
- Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά ανακατευοντας ανα διαστήματα.
- Για τα μακαρόνια, αδειάζουμε ένα πακέτο σε μια κατσαρόλα αφού έχει βράσει το νερό.
- Προσθέτουμε το ζωμό μοσχαριού, αλάτι και πιπέρι και μια κουτ. σουπ. ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 15-20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
- Σερβείρετε ρίχνοντας τριμμένο τυρί!
No comments:
Post a Comment