Saturday 30 October 2010

Μοσχάρι κοκκινιστό με κριθαράκι



Υλικά (για 3 άτομα):
  • 1 κιλό μοσχάρι 
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 1 πολτό ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • τυρί Parmesan
Προετοιμασία:
  1. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το μοσχαράκι.
  2. Το αφήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταθερά για να μη κολλήσει.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό.
  4. Αφού το αφήσουμε για άλλα 10 λεπτά, προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και μετά το κριθαράκι.
  5. Πρόσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύντας κατά διαστήματα.
  6. Σερβίρουμε με τυρί Parmesan.

No comments:

Post a Comment